FOK!filmtip van de dag: Juno

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Juno.

Juno Macguff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.  Een goede toekomst voor het kind lijkt daarmee gewaarborgd, maar al snel blijkt dat de zaken iets gecompliceerder liggen.

Weinig films werden zó jubelend in ontvangst genomen als de sympathieke komedie Juno. De film uit 2007 kreeg de ene lovende kritiek na de andere. Zowel in de Verenigde Staten als in Nederland roemden kenners het verhaal en vooral de geweldige acteerprestaties van rising star Ellen Page.  De Canadese Page beleefde met Juno haar doorbraak bij het grote filmpubliek. De inmiddels 23-jarige actrice is een van de populairste nieuwkomers in de VS en was in Nederland onlangs nog in de bioscopen te bewonderen. Ze speelde een prominente bijrol in kaskraker Inception.