Battlefield 3 verboden in Iran

De Iraanse politie heeft het spel Battlefield 3 in de ban gedaan. Vanaf dinsdag is het illegaal om deze game te hebben en te spelen. Verder moeten alle computerzaken de spellen uit de schappen halen. Doen ze dit niet dan riskeren ze een boete.

Battlefield 3 is verboden in Iran vanwege de verhaallijn. In dit verhaal speel je namelijk als een soldaat van het Amerikaanse leger in Teheran, de hoofdstad van Iran. "We begrijpen dat het verhaal van Battlefield 3 niet op waarheid gebaseerd is, maar we geloven wel dat de VS het spel uitgebracht hebben om ervoor te zorgen dat mensen meer vrees krijgen voor ons land", aldus een politieagent.

Er is een petitie gestart die ondertekend is door 5.000 Iraniërs om het spel weer legaal te krijgen. De kans dat deze petitie iets uithaalt is erg klein, Battlefield 3 is namelijk nooit uitgebracht in Iran.

"Battlefield 3 is nooit uitgebracht in Iran, wij steunen dit verbod dan ook. Hopelijk zorgt dit ervoor dat er geen illegale kopieën meer verkocht worden", aldus EA.


Battlefield 3 verboden in Iran (Beeld: EA)