FOK!filmtip: Gran Torino

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Gran Torino.

 Gran Torino

Vanavond is het weer een lastige keuze wat de filmtip van de dag betreft. Op RTL8 komt namelijk om 20.30 uur de klassieker Ladyhawke met onder meer Matthew Broderick, Rutger Hauer en Michelle Pfeiffer. Toch hebben we niet voor de fantasyfilm uit 1985 gekozen maar voor de misdadig goeie film Gran Torino van en met Clint Eastwood. 

In Gran Torino draait het om de chagrijnige Korea-veteraan Walt Kowalski (Eastwood). Walt is een pessimist. Al zijn oude bekenden zijn of verhuist of dood en hun plaats is overgenomen door immigranten aan wie de veteraan de pest heeft. In feite wacht Walt op zijn einde maar daar komt verandering in als iemand zijn auto, een Gran Torino, probeert te stelen.

Gran Torino was commercieel gezien Eastwood's meest succesvolle film tot op heden. Clint was trouwens niet de enige Eastwood die aan de film meedeed. Zo zien we zoon Scott Eastwood in de rol van Trey en werd de soundtrack geleverd door Eastwood's oudste zoon Kyle Eastwood.

Gran Torino is vanavond te zien om 20.30 uur op Veronica.


Trailer Gran Torino.