Di Resta: "Verlies het op topsnelheid"

Paul di Resta zal vandaag bij de Grand Prix van Brazilië vanaf de elfde plaats van start gaan, terwijl Force India-teamgenoot Adrian Sutil wel bij de beste tien terecht kwam. De Schot wijt het verschil aan het missen van topsnelheid.

Di Resta was op ieder meetpunt qua snelheid iets langzamer dan Sutil, wat resulteerde in een verschil van 0,3 seconden op de streep. "We hebben een probleem met de topsnelheid waar we niet achter kunnen komen. We zijn langzamer op de rechte stukken en verliezen daar veel tijd. Daar komt het tijdsverschil vandaan," zei Di Resta tegen Autosport.

"We hebben veel dingen geprobeerd. Een andere motor, een andere versnellingsbak en nog vele andere delen die we vervangen hebben, dus die kan ik niet de schuld geven. Het probleem is er al sinds vrijdag en we laten gratis tijd liggen," zei de Schot die wel vertrouwen in de race heeft. "Het positieve is dat de lange runs erg sterk zijn, dus het maakt me niet uit of het een droge of natte race zal gaan worden. De auto werkt goed in natte omstandigheden en de bandenslijtage hebben we onder controle."