Geen straf voor Vitesse-spelers Aborah en Hofs

De KNVB kan Vitesse-spelers Stanley Aborah en Nicky Hofs niet straffen vanwege hun overtredingen van afgelopen zondag. In de competitiewedstrijd tegen Feyenoord gingen beide spelers flink over de scheef.

Hofs maakte een overtreding op Feyenoord-speler Jerson Cabral, nadat hij Hofs liep te provoceren door middel van het hooghouden van de bal. Beide spelers kregen vervolgens een gele kaart van arbiter Bas Nijhuis. Na afloop liet de scheidsrechter weten een slaande beweging te hebben geconstateerd. Daardoor kan de KNVB geen straf meer uitdelen, aangezien Nijhuis de gele kaart daarvoor had gegeven. Hofs liet zelf na afloop weten dat hij een rode kaart had verdiend.

Ook de overtreding van Aborah werd door Nijhuis waargenomen. De middenvelder van Vitesse ging keihard door op de enkels van Stefan de Vrij, die daarmee een ingescheurde enkelband opliep en tot de winterstop is uitgeschakeld. Nijhuis gaf slechts een vrije trap voor de onbesuisde actie van Aborah. "Als de scheidsrechter de overtredingen heeft waargenomen, kunnen de spelers daarna niet nog eens worden vervolgd", aldus een woordvoerder van de KNVB.