Zwembad Tiel dicht om gevaarlijk dak

De gemeente Tiel heeft besloten het instructiebad van zwembad Groenendaal te sluiten, omdat de dakconstructie boven het bad zo slecht is dat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Tussen het bad en de rest van het zwembad wordt een afscheiding aangebracht. De dakconstructie wordt tijdelijk ondersteund. Dat meldt de gemeente vrijdag.

Maatregelen om de dakconstructie te herstellen worden met spoed doorgevoerd, aldus de gemeente. Hoelang de herstelwerkzaamheden duren, moet halverwege volgende week duidelijk worden. Alle zwemlessen in het instructiebad en andere activiteiten die er plaatsvinden, worden voorlopig uitgesteld. De rest van het zwembad is volgens de gemeente wel veilig voor gebruik.

Het zwembad werd gecontroleerd nadat begin deze maand in Tilburg twee speakers in zwembad Reeshof naar beneden waren gekomen. Een vijf maanden oude baby kwam hierdoor om. Haar 27-jarige moeder raakte gewond. Vanwege het incident heeft de VROM-inspectie alle gemeenten in Nederland gevraagd nader onderzoek te doen naar de daken van zwembaden.