Whitmarsh: "Hamilton onderschatte Button"

Volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft Lewis Hamilton teamgenoot Jenson Button onderschat. De wereldkampioen van 2008 had tot dan toe al zijn teamgenoten verslagen, maar Button weet zijn jongere Britse landgenoot goed partij te geven.

"Ik denk wel dat Hamilton Button heeft onderschat ja. Laten we er niet omheen draaien, Lewis heeft gedurende zijn gehele loopbaan altijd gehakt gemaakt van zijn teamgenoten," zei Whitmarsh tegen de officiële site van de Formule 1. "In 2007 heeft hij - in zijn debuutjaar bij McLaren - tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso verslagen, terwijl hij eerder in zijn carrière ook altijd beter was dan al zijn teamgenoten in de opstapklassen, waaronder ook Nico Rosberg, zijn teammaatje in de kartracerij."

"Op het moment dat Jenson bij ons binnen kwam, dacht Lewis waarschijnlijk dat Jenson weliswaar een aardige kerel was, maar hij hem ook wel zou verslaan. Ik denk dat Jenson Lewis wat dat betreft heeft verrast. Jenson is namelijk ook een coureur die alles eraan doet om zijn teamgenoot te verslaan, zonder zich daarbij tot lage streken te verlagen."

De teambaas haast zich hierbij wel te vermelden dat Hamilton en Button goed met elkaar op kunnen schieten en dat beide rijders gelijke kansen krijgen. "Jenson en Lewis spelen geen spelletjes en doen allebei hun best om het team te helpen. Alles wat je hoort over een coureur die bij ons een nummer één positie heeft, is bovendien bedacht door de media. McLaren is een team dat haar coureur vrijuit laat racen. Zo is het altijd al geweest, en zo blijft het ook."