'Ecclestone wil F1-race Austin schrappen'

Het lijkt er op dat de Formule 1-race op Circuit of the Americas alweer van de Formule 1-kalender gehaald wordt voordat deze ooit verreden is. Eerder deze week werden vanwege het ontbreken van een contract met Bernie Ecclestone de bouwwerkzaamheden gestaakt en de F1-baas wil voor eind deze maand definitief uitsluitsel hebben.

"We hebben echt alles gedaan om deze race te laten doorgaan. Ze lopen nu echter een groot risico dat het niet door zal gaan. We hadden al een contract, maar dingen die hadden moeten gebeuren, zijn niet gebeurd," zei Ecclestone tegen Press Association. De uiterste deadline ligt op 7 december wanneer er een vergadering van de World Motor Sport Council is. Als er voor die datum nog geen akkoord of handtekening is dan kan de race geschrapt worden.

"Toen kwam een andere partij, de COTA, in beeld. Zij hebben het circuit in handen, maar wilden niet samenwerken met Tavo Hellmund (de man achter het hele project en promotor van het evenement, red.). Zij wilden een overeenkomst met mij. Zij zouden het oplossen met Tavo, maar dat contract is inmiddels verbroken. Hij weet ook heel goed waarom, en heeft daar vrede mee, maar COTA heeft nu nog geen contract. Wij willen nu zekerheid over betalingen."

Mocht de race in Austin, Texas, geschrapt worden dan zal de Formule 1 een jaar later de Verenigde Staten weer aan gaan doen. In 2013 staat namelijk de eerste stratenrace in New Jersey op het programma.