Marko: "Red Bull wil huidig RRA-voorstel niet tekenen"

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft gewaarschuwd dat de Oostenrijkse renstal het huidige voorstel voor een nieuw Resoursce Restriction Agreement niet zal gaan tekenen. In dat voorstel van de teams wordt bepaald op welke gebieden er kosten bespaard zullen gaan worden.

De Formula One Teams' Association (FOTA) is al maanden verdeeld over op welke gebieden er kosten bespaard moeten worden en hoe het RRA nageleefd moet worden. Er zou afgelopen weekend in Abu Dhabi verder over onderhandeld worden, maar omdat de teambazen in hun schema's geen ruimte konden vinden om te onderhandelen is de vergadering uitgesteld.

Volgens Marko moet er nog stevig onderhandeld worden wil Red Bull haar handtekening zetten. "Dat zit vol met gaten en kan door iedereen makkelijk omzeild worden, dus dat tekenen we niet," zei Marko tegen Bild. Hij waarschuwt dat zijn team niet zomaar akkoord zal gaan met de plannen. "Wij staan aan de top van het veld en moeten doen wat we kunnen om daar te blijven."

Volgens de geruchtenmolen is Red Bull een van de teams die het huidige RRA heeft geschonden, maar zelf ontkent de renstal dit.