Beyond Good & Evil 2 waarschijnlijker bij succes Rayman Origins

Als Rayman Origins een succes wordt, dan is er meer kans dat er een Beyond Good & Evil 2 uitkomt. Dit zegt Tony Key, sales executive bij Ubisoft. Volgens Key krijgt Michel Ancel, bedenker van Rayman en BG&E, meer credits als hij een succesvolle game maakt.

"Ultimately, Rayman is [Ancel's] original creation, and if all the people that love Beyond Good & Evil understand he is more than a one trick pony... and that if Rayman: Origins does well, it gives him more leeway for other opportunities because he has to build up his studio.,"

Wil je een tweede Beyond Good & Evil, dan is het een verstandig idee om Rayman Origins aan te schaffen. Key meldt overigens ook dat de XBLA- en PSN-versie van het eerste BG&E vrij goed verkoopt. De game wordt nog steeds regelmatig aangeschaft en het publiek voor een tweede deel is daarmee groter dan bij het eerste deel.

Oorspronkelijk zou Beyond Good & Evil een trilogie worden, maar we hebben al jaren niets van het tweede deel vernomen. Ancel zei zelf al eens dat het project waarschijnlijk te ambitieus is voor de huidige generatie consoles. Of er ooit meer games in deze franchise gaan verschijnen blijft onzeker. Het is in ieder geval positief dat er weer over gesproken wordt.