Clash of the Titans 3 al in de maak

Clash of the Titans 3 is al volop in ontwikkeling. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Het tweede deel verschijnt pas in maart, maar producent Warner Bros heeft blijkbaar het volste vertrouwen in het succes van de filmreeks.

Het vorig jaar verschenen Clash of the Titans werd naar schatting voor een royale 125 miljoen dollar gemaakt, allerminst een goedkope productie. De film haalde wereldwijd echter ruim 493 miljoen dollar op en was daarmee een van de grootste kassuccessen van het jaar.

Dan Mazeau en David Leslie Johnson, die ook het scenario voor deel twee schreven, werken nu aan een verhaal voor deel drie. Wederom is Perseus, gespeeld door Sam Worthington, de hoofdfiguur. Naar verluidt keert Agenor, in de tweede film een bijrol van Toby Kebbell, terug. Alle andere verhaalelementen zijn echter nog in nevelen gehuld.

In Clash of the Titans 2 moet de halfgod Perseus zijn vader Zeus bevrijden uit de onderwereld, waar hij gevangen wordt gehouden door Hades en Ares. Naast Worthington zijn onder anderen Liam Neeson, Ralph Fiennes en Bill Nighy in de film te zien.


Clash of the Titans 3 al in de maak (Foto: Novum)