Battlefield 3-recordverkoop voor EA

Goed nieuws voor Electronic Arts, de uitgever van deze weeks nummer één bestverkochte game. Battlefield 3, heeft sinds de launch afgelopen dinsdag vijf miljoen exemplaren verkocht. Een record voor EA. Zoals ze zelf aangeven is het de 'fastest-selling game in the publisher's history'. Dat is ook niet zo gek, met bijna drie miljoen pre-orders, en ongeveer tien miljoen verscheepte exemplaren.

Patrick Soderlund, van EA: "Van Tokyo tot Los Angeles, van Sydney tot Londen, miljoenen fans hebben het hele weekend Battlefield gespeeld. We zijn overrompeld met de reacties van over de hele wereld."

"Het is geweldig om te zien hoe een ervaring wordt gedeeld met onze fans. Ook zijn we blij met de kans om nog meer mensen kennis te laten krijgen met onze franchise."

Ook liet EA weten dat ze achter het probleem waren wat het afgelopen weekend voor veel problemen zorgde. De uitgever legde uit dat het kwam door: "Due to high volume." Maar tegelijk gaf hij ook aan dat de service, de server up-time gestabiliseerd werd tot 98,6 procent door het gehele weekend.