Enkele honderden op de been voor Occupy

Enkele honderden mensen hebben zaterdag meegelopen met protestmarsen van de Occupy-beweging in Amsterdam en Rotterdam. De Amsterdamse stoet hield kort stil bij De Nederlandsche Bank (DNB), maar liep daarna rustig verder. Volgens de politie verliep de protestbijeenkomst zonder problemen.

De betogers in Amsterdam vertrokken rond 13.00 uur van het vorige week bij het Beursplein opgezette tentenkamp met spandoeken naar De Nederlandsche Bank aan het Frederiksplein. De politie heeft niet geteld hoeveel mensen er op de been waren, maar volgens een getuige waren het er tweehonderd tot driehonderd.

Vorige week zaterdag waaiden de Occupy-protesten over vanuit de Verenigde Staten en andere landen. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werden tentenkampen opgezet. In Rotterdam zijn de betogers inmiddels overgestapt op parttime actievoeren. In Amsterdam en Den Haag op het Malieveld wordt nog wel gekampeerd.

De protesten tegen onder meer de inhaligheid van banken begonnen op 17 september in New York met Occupy Wall Street. De actie breidde zich uit naar andere Amerikaanse steden en vervolgens naar steden in de rest van de wereld, zoals Berlijn, Madrid, Londen en Milaan.


Enkele honderden op de been voor Occupy (Foto: Novum)