Resterende maps Battlefield 3 onthuld

Het volledige lijstje speelgebieden van Battlefield 3 is eindelijk bekendgemaakt. Er zijn al drie bekend, hieronder sommen we nog even de laatste nieuwe maps op. Caspian Border en Operation Metro waren al verschenen in de bèta, dus die slaan we even over. 

Grand Bazaar
BF3_bazaar
Deze map is volgens DICE uitstekend geschikt voor close quarters combat, omdat je midden in het centrum van Teheran vecht. Een typische gespiegelde map, waarbij het makkelijker is om je vijand te onderscheppen. Ook is het mogelijk het wat hoger op te zoeken, maar ook in de straten. Shotguns zijn hier favoriet.

Seine Crossing
BF3 Seine
De strijd vindt plaats in het 7e arrondissement van Parijs, waar de kaart door de rivier de Seine wordt gescheiden. De grote straten geven voertuigen de vrijheid om rond te rijden, en de korte steegjes zijn uitstekend geschikt om je vijand te verrassen. 

Noshahr Canals
BF3_canals
DICE wilde met Noshahr Canals een gemixte speelstijl introduceren. Boten en helicopters komen vanaf een vliegdekschip aan land, waar een droogdok, een treindepot en een vliegveld aangevallen kunnen worden. De map leent zich iets beter voor infanteriegevechten. Of er straaljagers mogelijk zijn wordt niet gezegd.

Kharg Island
BF3 Kharg
Kharg Island is de tweede kaart met bootmogelijkheden. Het eiland heeft de hoofdrol in een aanval, die vooral in Rush Mode interessante gameplay oplevert omdat in de eerste fase het strand bestormd moet worden. In Conquest is het wat meer op voertuigen gebaseerd, met grotere afstanden naar vlaggen dan bijvoorbeeld Noshahr Canals.

Volgens DICE is het ontwerpen van kaarten vooral een democratisch proces dat veel nadruk legt op grafisch en logisch ontwerp. Heel het team heeft zijn favoriet aangegeven en daar zijn vervolgens de negen beste maps uit gekomen. Hieronder een lijst:

Caspian Border / Level Designer: Diego Jimenez
Damavand Peak / Level Designer: Niklas Åstrand
Grand Bazaar / Level Designer: Niklas Åstrand
Kharg Island / Level Designer: Inge Jøran Holberg
Noshahar Canals / Level Designer: Niklas Åstrand
Operation Firestorm / Level Designer: Inge Jøran Holberg
Operation Métro / Level Designer: Inge Jøran Holberg
Seine Crossing / Level Designer: Diego Jimenez
Tehran Highway / Level Designer: Niklas Åstrand

Let erop dat als je nu de game besteld, er nog zeker vier (BF2-) maps bijkomen door het Back To Karkand pakket. Battlefield 3 moet over twee weken uitkomen voor Windows, Xbox 360 en PlayStation 3.