Vettel vreest bandenprobleem in Zuid-Korea

Red Bull-coureur Sebastian Vettel vreest dat er in de Grand Prix van Zuid-Korea zeer veel pitstops plaats zullen gaan vinden. De wereldkampioen denkt dat de hoge bandenslijtage er voor zorgt dat er vaker dan normaal van rubber gewisseld zal moeten gaan worden.

"We kunnen maximaal vijf pistops doen, meer droogweerbanden hebben we niet, dus dan moeten er richting de finishvlag maar een set intermediates onder," zei een grappende Vettel vanuit Zuid-Korea na de verregende vrijdagsessie. "Misschien pakt het beter uit dan we verwachten, maar het kan ook slechter zijn. Het is een zware baan voor de banden. Er zijn wel lange rechte stukken, maar het rubber krijgt daarna geen tijd om tot rust te komen, waardoor het niet makkelijk zal worden."

Pirelli heeft voor deze race de zachte en superzachte banden meegenomen. De verwachting is dan ook dat rijders in de kwalificatie banden zullen gaan sparen. Vandaag hebben de coureurs in ieder geval weinig kunnen leren, omdat de baan nat was en de verwachting is dat er in de rest van het weekend weinig regen meer zal vallen.