Staafgooier Kuiprellen opgepakt

De politie heeft dinsdagochtend een man opgepakt die bij de Kuiprellen half september met een metalen staaf agenten zou hebben belaagd. De 36-jarige man uit Uddel werd in zijn woning opgepakt. In totaal zijn nu 28 mensen aangehouden voor de Kuiprellen, meldt de Rotterdamse politie.

De verdachte zou met de staaf een glazen toegangsdeur van het Maasgebouw hebben vernield en de staaf daarna naar agenten hebben gegooid. Een agent raakte daardoor gewond aan een been. De man uit Uddel, dat onder Apeldoorn valt, wordt verdacht van poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Foto's van de staafgooier zijn meerdere keren getoond in Opsporing Verzocht. Door beelden van de verdachte werd zijn identiteit uiteindelijk achterhaald.

Sinds de rellen zijn van veel verdachten beelden getoond in opsporingsprogramma's, op internet en op billboards in Rotterdam. Maandagmiddag werden drie nieuwe foto's online gezet, waarna een 20-jarige verdachte uit Bodegraven zich bij de politie meldde en werd aangehouden. Op de site van de politie staan nog vier foto's.

Tientallen Feyenoord-hooligans probeerden op 17 september het Maasgebouw te bestormen uit protest tegen het beleid van hun club. Agenten konden de relschoppers maar net buiten de deur houden door hun dienstwapen te trekken.