Vijf verdachten Kuip-rellen aangehouden

De politie heeft donderdagochtend vijf mensen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen van afgelopen zaterdag bij De Kuip.

Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie donderdag aan het ANP gezegd. Eerder werden al zes verdachten aangehouden. De mannen die donderdag in de boeien werden geslagen zijn een 17-jarige jongen uit De Lier, een 21-jarige man uit Schiedam, een 17-jarige Rotterdammer, een 20-jarige man uit Den Haag en een 19-jarige Capellenaar.

De Hagenaar en de Capellenaar werden eerder al gearresteerd, maar zijn nu opnieuw aangehouden omdat er nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen. De vijf verdachten werden door een speciale eenheid van de politie van hun bed gelicht. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging bij het Maasgebouw.

Een protestmars van de harde kern voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en De Graafschap liep volledig uit de hand toen een groep supporters de aanval openden op het Maasgebouw van De Kuip. Politieagenten voelden zich gedwongen om hun wapens te trekken.