Nieuwe foto's verdachten Kuiprellen vrijgegeven

De politie heeft donderdag drie nieuwe foto's van verdachten van de rellen bij De Kuip in Rotterdam vrijgegeven. Er staan nu zes foto's van verdachten op de website van de Rotterdamse politie.

De drie worden ervan verdacht een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de ongeregeldheden die voorafgingen aan de wedstrijd van Feyenoord tegen De Graafschap, ruim anderhalve week geleden.

Na een protestmars probeerden tientallen relschoppers het Maasgebouw bij de Kuip binnen te dringen. Agenten konden de hooligans maar net buiten de deur houden door hun dienstwapen te trekken.

Mensen die betrokken waren bij de rellen en die niet willen dat foto's van ze worden gepubliceerd, kunnen zich nog altijd vrijwillig melden, aldus de politie.

Dinsdag en woensdag werden twee verdachten opgepakt. Van hen waren nog geen foto's gepubliceerd. In totaal zijn nu achttien verdachten aangehouden, van wie er nog drie vastzitten.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat in beroep tegen het vrijlaten van een 17-jarige verdachte uit Rotterdam. Deze jongen zou onder meer met een ijzeren staaf hebben gegooid. Hij werd maandag door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld. Het OM vindt echter zijn aandeel in de bestorming dusdanig groot dat hij langer zou moeten kunnen worden vastgehouden.