Onderzoek naar brandende voorwerpen op snelweg

De politie in Doetinchem onderzoekt drie incidenten waarbij brandende voorwerpen op snelweg A18 zijn gegooid. Er zijn geen automobilisten gewond geraakt bij de bekogeling. Om wat voor voorwerpen het gaat is nog niet duidelijk, maar in twee gevallen zijn glasscherven gevonden, zegt een woordvoerder van de politie.

De drie incidenten deden zich afgelopen week voor bij viaducten in het buitengebied van de Achterhoekse plaats. Een automobilist sloeg vorige week dinsdag voor het eerst alarm, nadat hij iets brandends op de rijbaan had zien liggen. De brandweer hoefde niet in actie te komen.

Donderdag was het opnieuw raak. Een automobilist moest uitwijken en er ontstond een brandvlek op de weg. Ook zaterdag sloeg een automobilist alarm. In de laatste twee gevallen werden glasscherven gevonden. Of dat duidt op het gebruik van een molotovcocktail kan de politie niet zeggen. "We hebben scherven gevonden en die onderzoeken we."

Voor zover bekend hebben zich geen ongelukken voorgedaan. De politie sluit niet uit dat er meer incidenten zijn geweest met brandende objecten en roept getuigen op zich te melden. De tweede automobilist heeft een licht gekleurde auto zien stilstaan op het viaduct. Mogelijk heeft de bestuurder van die auto er meer mee te maken.