Salaris directeuren goede doelen online

Ruim honderd goededoelenorganisaties gaan de salarissen van de directeuren op internet zetten. Ze willen open zijn over de beloning van het topmanagement. Dat heeft een woordvoerder van de Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI) vrijdag gezegd.

De hoogte van de salarissen van directeuren van goede doelen is al jaren onderwerp van discussie. De ongeveer 120 goede doelen die bij de VFI zijn aangesloten spraken eerder al maximumsalarissen af, maar willen nu helderheid bieden over de beloningen. Dat spraken ze vorige week af op een ledenvergadering.

De vereniging denkt niet dat de discussie over de salarissen zal eindigen, maar de organisaties vinden dat ze zich moeten verantwoorden naar hun donateurs. De lijst met salarissen moet over een paar weken op de website van de VFI staan. Dagblad Trouw schrijft zaterdag over het onderwerp.

Bij de branchevereniging zijn organisaties als de Hartstichting, het Astma Fonds, Amnesty International, Greenpeace, KWF Kankerbestrijding en Unicef aangesloten.