De Boer: "We hebben twee punten verloren"

Ajax-trainer Frank de Boer had op een zege gehoopt tegen Olympique Lyon, maar een gelijkspel was ook voldoende voor de oefenmeester. De Amsterdammers wisten in de eigen ArenA niet te scoren tegen de Franse club (0-0).

"Ik denk dat we twee punten hebben verloren, maar achteraf ben ik blij met een punt", zei de enigszins teleurgestelde De Boer tegen de NOS. De trainer van Ajax zag zijn ploeg goede mogelijkheden krijgen, maar ook Lyon geregeld gevaarlijk opduiken voor doelman Kenneth Vermeer.

"We geven door knullige fouten kansen weg. Zij kwamen er snel uit en kregen daardoor twee, drie goede mogelijkheden. Dit was een fantastische les voor ons als technische staf en voor de spelers. Er was altijd dreiging vanuit de omschakeling van Lyon. Ik denk dat het ook ervaring is."

"Wij kozen er geregeld voor om spelers in te spelen terwijl we met veel man voor de bal stonden. Dan loop je in de val. Zij lieten zich meer terugzakken omdat ze er niet uit kwamen, maar als onze middenvelders dan nog dieper gaan staan, trek je het open. Daar kwamen geweldige kansen uit."