PSV bood tien miljoen voor L. de Jong

Het transferwindow is al een aantal dagen gesloten, maar vandaag dook toch nog een opvallend nieuwtje op. PSV heeft namelijk een poging gewaagd om Luuk de Jong van FC Twente over te nemen. Dat meldt Voetbal International vanavond.

Marcel Brands, technisch directeur van de Eindhovenaren, legde het eerste contact en deed via een aantal tussenpersonen een enorm bod bij de Tukkers. Daarna bleek De Jong echter niet meer uit het Eindhovense kamp te vernemen. De komst van Tim Matavz naar de Lichtstad was voor de jonge aanvaller dan ook een enorme domper.

"Luuk stond nummer één op de lijst van PSV," liet zijn zaakwaarnemer, Louis Laros, weten. "Het klonk allemaal uitermate serieus, vandaar dat we PSV hebben doorgestuurd naar FC Twente. Het ging om een behoorlijk bedrag. Om dubbele cijfers."

Er gaan geruchten dat PSV bereid was tien miljoen euro op tafel te leggen. "We lazen in de krant dat Tim Matavz de nieuwe spits werd. Dit is geen communicatie die je verwacht bij een topclub. Deze gang van zaken vinden we niet chique," besloot een balende Laros.

Brands heeft inmiddels ook op de aantijgingen gereageerd. "Luuk is een goede speler en we hadden interesse. Via een agent die namens een andere club had geïnformeerd, hoorden we echter al vrij snel dat het om een astronomisch bedrag ging en dat het geen optie was. Dat is altijd duidelijk geweest en dat wist Laros ook. Voor mij dus verder geen onderwerp van gesprek."