Dwayne Johnson speelt Goliath

Dwayne 'The Rock' Johnson is in bespreking voor de rol van de Bijbelse held Goliath. De gelijknamige film wordt geregisseerd door Scott Derrickson, die eerder onder meer Hellraiser: Inferno en The Day the Earth Stood Still maakte. Dat schrijft de Canadese filmsite Twitch Film.

Taylor Lautner, vooral bekend als weerwolf Jacob in de Twilight-films, is gevraagd voor de rol van David. Dat is niet geheel verrassend, aangezien Goliath wordt geproduceerd door Twilight-regisseurs Marty Bowen en Wyck Godfrey.

De film gaat over het Bijbelverhaal waarin de kleine koning David het opneemt tegen de reusachtige krijger Goliath. David, van oorsprong een herdersjongen, weet zijn 'onkwetsbare' tegenstander te verslaan door een steen tussen de ogen van de reus te slingeren.

De 39-jarige en 1,96 meter lange Johnson, die eerder dit jaar zijn worstelcarrière weer oppakte, is momenteel bezig met de opnames van G.I. Joe 2: Retaliation. Hierin speelt hij de uit de kluiten gewassen Roadblock. De 19-jarige Lautner is binnenkort te zien in de Twilight-film Breaking Dawn - Part 1.

Goliath verschijnt volgend jaar in de bioscopen.


Dwayne Johnson speelt Goliath (Foto: Novum)