Schumacher dolblij met vijfde plaats

Michael Schumacher behaalde vandaag een vijfde plaats in de Grand Prix van België. De Duitser vierde dit weekend zijn twintig jarig jubileum in de Formule 1 en moest de race achteraan aanvangen. Hij was dan ook dolgelukkig dat hij met de Mercedes zo'n goed resultaat wist te boeken.

"Het was een spannende race en ik ben erg gelukkig met de vijfde plaats, want het was toch wel een speciale race en een bijzonder weekend voor me," zei Schumacher tegen de BBC. Een goede start en een goede strategie zorgden er voor dat hij naar voren kon komen. "Tijdens de start vlogen er wel wat onderdelen door de lucht, maar ik kon de chaos gelukkig vermijden. Wat de strategie betreft moet ik het team bedanken, want dat heeft me ook erg geholpen."

Schumacher startte de race op de mediumbanden, waardoor hij later in de race op de zachte banden Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg in kon halen. "Ik was in het voordeel en kon er voobij omdat ik op de zachtere banden reed en Nico de hardere Pirelli's onder zijn auto had. Onder gelijke omstandigheden was dat waarschijnlijk niet gelukt."