[IndyCar] Tung mag in Sonoma racen

Ho-Pin Tung mag volgende week in de IndyCar Series gaan racen op de Infineon Raceway. De Nederlandse Chinees heeft dit optreden te danken aan zijn sterke optreden voorafgaand aan de Indy 500 waar hij goed voor de dag kwam. Net als in Indianapolis zal hij de #8-bolide van Dragon Racing mogen besturen.

"We zullen donderdag met Ho-Pin op Sonoma testen en hij zal daar ook de race voor ons rijden. Vervolgens zal Paul Tracy onze wagen in Las Vegas besturen," zei de teambaas van Dragon Racing Jay Penske tegen SpeedTV. Het niet-ovalcircuit is eigendom van Toyota en wordt onder meer ook door de NASCAR aangedaan.

Tung mocht eerder dit jaar voor Dragon de Indy 500 rijden en maakte in de trainingen meteen indruk door, ondanks dat hij nog nooit op een oval gereden had, snel te zijn. De Nederlandse Chinees bleef in de trainingen zijn teamgenoot Scott Speed ruim voor en leek in de kwalificatie op weg naar plaatsing voor de race, maar een crash zorgde er voor dat aan de droom om te racen op de Brickyard voorlopig een einde kwam. Het team had geen reserveauto beschikbaar en de doktoren verboden Tung om verder te rijden.