Bradley Cooper stapt uit The Crow

Bradley Cooper gaat toch niet de hoofdrol spelen in The Crow. De Amerikaanse acteur is uit de remake van de duistere stripverfilming gestapt omdat zijn agenda te vol zit, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 36-jarige Cooper start dit najaar met de opnames van de komedie The Silver Linings Playbook. Daarna stapt hij meteen de set op van de actieverfilming van Paradise Lost, waarin hij de rol van Lucifer speelt. Die productie gaat begin volgend jaar van start, precies op het moment dat de opnames van The Crow plaatsvinden.

Mark Wahlberg en Channing Tatum worden genoemd als mogelijke vervangers. Wahlberg kreeg vorig jaar al de rol aangeboden, maar bedankte voor de rol toen regisseur Stephen Norrington het project verliet.

De producent van The Crow, Relativity, is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met The Weinstein Co. De gebroeders Weinstein vinden dat zij de distributierechten hebben op de film, Relativity vindt dat zij die rechten hebben verspeeld toen ze de vorige film van Relativity, Nine, zo slecht aan de man hebben gebracht dat deze flopte. Voordat deze rechtszaak wordt afgewikkeld is het onzeker of de verfilming er überhaupt komt.

The Crow gaat over de rockmuzikant James O'Barr die wordt vermoord als hij zijn verloofde uit handen van een straatbende probeert te redden. Hij herreist uit de dood en wil wraak nemen op de moordenaars. Het verhaal werd voor het eerst in 1994 verfilmd met Brandon Lee in de hoofdrol. Hij kwam tijdens een mislukte vuurwapenstunt op de set om het leven.