Metal Gear 1 en 2 in MGS HD Collection

Dat de games Metal Gear Solid 2 en Metal Gear Solid 3 een HD-jasje zouden krijgen, was al bekend. Samen met Metal Gear Solid: Peace Walker zitten de games namelijk in Metal Gear Solid HD Collection. Welke versies van die games we precies aan zouden treffen in de collectie wisten we echter nog niet. Vandaag heeft Hideo Kojima, het brein achter de Metal Gear-serie, getweet hoe het nou precies zit.

Via Twitter liet Kojima weten dat de HD-versies in het pakket gebaseerd zijn op Metal Gear Solid 2: Substance en Metal Gear Solid 3: Subsistence. Substance voegde aan het origineel Sons of Liberty talloze extra missies toe en Subsistence had een online-modus die niet te vinden was in Snake Eater. Ook bevatte Subsistence de MSX-games Metal Gear (hieronder afgebeeld) en Metal Gear 2.

Metal Gear (MSX)

Dat die twee MSX-spellen in HD Collection te vinden zijn, heeft Kojima speciaal vermeld op zijn pagina, maar of de rest van de content uit de uitgebreide MGS2- en MGS3-versies ook allemaal de overstap naar HD maakt, heeft hij niet vermeld. Er zal wel een klein verschil zijn tussen de Westers en Japanse versies van de collectie, liet hij weten: de Japanners krijgen geen HD-Peace Walker, maar wel een productcode voor Metal Gear Solid.

Metal Gear Solid HD Collection komt in november uit op de Xbox 360 en PS3.