Button: "Red Bull moet zich zorgen maken"

Jenson Button schreef gisteren op de Hungaroring de Grand Prix van Hongarije op zijn naam. De Britse McLaren-rijder was de beste onder de wisselende omstandigheden en troefde zo Sebastian Vettel en Fernando Alonso af. Hij vindt dat Red Bull Racing niet langer het dominerende team is en zich zorgen moet gaan maken.

"We hebben drie van de laatste vijf races gewonnen, dus we zijn gewoon goed bezig. Ik denk dan ook dat Red Bull zich zorgen moet gaan maken, want we komen zowel tijdens de kwalificatie als de race steeds dichterbij. Ik ben het team daar dankbaar voor, want het is mede door hun harde werk dat we het gat hebben kunnen dichten," zei de Brit die eerder dit jaar ook al de Grand Prix van Canada wist te winnen.

In het kampioenschap staat Button nu 100 punten achter leider Vettel. De Brit weet dat een titel lastig gaat worden, maar hij wil zijn huid duur gaan verkopen. "Mijn achterstand op Sebastian Vettel is erg groot. Dat komt vooral omdat ik in de twee races voor Hongarije ben uitgevallen. Dat heeft mijn kampioenschapskansen eigenlijk verpest. De enige manier om dat nog goed te maken, is door elke race voor Sebastian te eindigen, dus dat ben ik nu van plan."