Kevin Costner gevraagd voor Tarantino-western

Kevin Costner is in onderhandeling voor een rol in de spaghettiwestern Django Unchained van Quentin Tarantino. De acteur is in gesprek om een sadistische slaventrainer te spelen, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De film wordt een hommage aan de Italiaanse regisseur Sergio Leone, beroemd om zijn westerns. De cast bestaat nu uit Jamie Foxx als bevrijde slaaf Django, Christoph Waltz speelt een premiejager en Leonardo DiCaprio is te zien als slavendrijver Candie met Samuel L. Jackson als zijn rechterhand. Het personage van Costner is Ace Woody, een kwaadaardige trainer van de mannelijke gevechtsslaven.

In Django Unchained weet de hoofdpersoon te ontsnappen aan de martelpraktijken van Candie die slaven mishandelt voor zijn Candyland. In de ranch moeten de mannen elkaar bevechten en worden de vrouwen tot prostitutie gedwongen. De rollen van DiCaprio en Costner zouden vergelijkbaar zijn met kolonel Hans Landa, het sadistische personage van Waltz in Tarantino's Inglourious Basterds.

Het wordt de eerste keer dat Costner in een film van Tarantino speelt. De 56-jarige acteur is ook te zien in de Superman-film Man of Steel als stiefvader van Clark Kent. Django Unchained verschijnt in 2013 in de bioscopen.


Kevin Costner gevraagd voor Tarantino-western (Foto: Novum)