Uncharted-film terug bij af

De nieuwe regisseur voor de aankomende Uncharted-film, Neil Burger, is opnieuw begonnen. De reeds bestaande screenplays zijn overboord gegooid en ze gaan terug naar de eerste game. Deze game kan volgens Burger meer dan genoeg dienen als inspiratie omdat er veel toffe dingen gebeuren.

Burger, die ook Limitless en The Illusionist regisseerde, vertelde dit tegenover Crave Online: "We beginnen helemaal opnieuw en gaan terug naar de game. Daar gebeuren namelijk een hoop toffe dingen die we kunnen gebruiken. Uncharted is éém van de meest cinematische games die ik ken en kent ontzettend goed uitgewerkte personages. Dus, je kunt wel begrijpen dat er veel gave en intense momenten gebruikt kunnen worden voor de film."

Men verwacht nu dat de fans van de game wat enthousiaster worden aangezien de vorige regisseur een wat vrijere kijk op het verhaal had. Burger blijft meer trouw aan het verhaal en de setting van developer Naughty Dog.

Uncharted wordt gezien als een moderne Indiana Jones: "Indiana Jones is nostalgie. De eerste film speelde in de jaren '30 en de vervolgen in de jaren daarna. Uncharted daarentegen is erg 'nu' en is qua intensiteit meer te vergelijken met The Bourne Identity."

Het is overigens nog niet bekend wie Nathan Drake gaat spelen. Fans willen dat Nathan Fillion (Rick Castle in de serie Castle) gecast wordt voor de rol, maar Burger kijkt pas naar acteurs als de screenplay af is: "Nathan Fillion is een goede acteur. Ik denk echter dat er een hoop goede acteurs zijn die de rol kunnen spelen, zelfs als ze niet op Drake lijken. Op dit moment zijn we, zoals gezegd, helemaal opnieuw begonnen met de screenplay, en zodra dat klaar is gaan we kijken naar de acteurs voor de verschillende rollen. We moeten kijken wie geschikt is, en wie er tijd heeft."