Beau Flynn en Tripp Vinson uit elkaar

Contrafilm partners Beau Flynn en Tripp Vinson gaan na een werkverband van 10 jaar uit elkaar. De stap is genomen op het moment dat hun overeenkomst met New Line op het punt staat te verlopen.

Contrafilm zal alleen nog dienen als een uitvoerend bedrijf voor de films waarmee het duo al bezig was. Flynn en Vinson hebben al aangegeven dat de splitsing onafwendbaar is. Na twee jaren van stormachtige succesfilms kwam het moment om solo verder te gaan. Beide mannen beginnen hun eigen bedrijf en gaan zich richten op de mainstream markt.

Het besluit om uit elkaar te gaan werd genomen op het moment dat de maatschappij bezig was met een viertal films: de MGM remake van Red Dawn met Chris Hemsworth, Josh Peck en Josh Hutcherson; de Anna Faris en Chris Evans comedy What's Your Number?; Journey 2: The Mysterious Island 3D met Dwayne Johnson, Michael Caine, Josh Hutcherson en Vanessa Hudgens; en als laatste Hansel & Gretel: Witch Hunters met Jeremy Renner en Gemma Arterton. Vinson is de executive producer van laatstgenoemde, bij de andere 3 titels is dat productiewerk in handen van Flynn.

Het duo produceerde eerder The Rite, Choke, The Number 23, The Guardian, The Wild en After the Sunset. De naam Contrafilm zal nog worden gebruikt voor een achttal projecten, die nog in ontwikkeling zijn; Baywatch, The Dream Team, Bob the Musical, Inside the Machine, Murder Mystery, Solace, een remake van The Orphanage en als laatste King of Kong gebaseerd op de documentaire met dezelfde titel.

contrafilm

Beau Flynn (rechts), Richard Brener en Tripp Vinson (links)