Makaay: "Bayern niet in de buurt van Barça"

Roy Makaay weet als geen ander wat er speelt bij Bayern München. Een Champions League-finale in eigen huis zal een welkome opsteker zijn voor de Beierse club. Barcelona is echter een klasse apart en Makaay denkt dat Bayern zich volgend seizoen niet kan meten met de top.

"Geen enkele ploeg kan het niveau van Barcelona evenaren. Dat bleek in de finale van de Champions League eens te meer. Bayern komt niet in de buurt van Barça, terwijl Real Madrid wel erg sterk is", aldus Makaay in TZ. Voor Barça is het zaak goed te blijven presteren, ondanks het feit dat de concurrentie zich flink versterkt. "Bayern en Real versterken zich flink. Manuel Neuer is bijvoorbeeld de beste keeper ter wereld en is door Bayern vastgelegd", stelt Das Phantom.

Makaay houdt dus een slag om de arm. "Twee jaar terug had ook niemand geld op Bayern durven zetten. Wellicht werkt zo'n finale in München wel motiverend. Het kan ook zijn dat er dan extra druk op de schouders van Bayern komt te liggen. Het staat echter vast dat Barcelona, dat ongenaakbaar is, niet alles meer kan blijven winnen."