Glock blij met breuk tussen Virgin en Wirth

Coureur Timo Glock juicht de breuk tussen Marussia Virgin Racing en ontwerper Nick Wirth toe. Het team was niet tevreden over de volledig met computers ontworpen bolides en wil om een stap vooruit te komen een nieuwe richting in slaan. De Duitser is blij met deze stap.

"Het is de juiste maatregel. We willen allemaal vooruit en het team was niet tevreden, dan is dit een logisch gevolg. Verandering is nooit makkelijk, maar soms noodzakelijk voor een positieve draai voor de lange termijn," zei Glock tegen Autosport. "Volgend jaar is nu het belangrijkste doel. We weten dat we dit jaar niet drie seconden goed zullen maken in een paar maanden. De focus verschuift dan al snel naar 2012. We moeten proberen nog iets van dit seizoen te maken en daarna alle aandacht op volgend jaar richten."

"Deze jaargang komen we wel door. We hebben al moeilijke tijden meegemaakt en bewezen dat we daarmee om kunnen gaan. We hebben een goed plan, dus dat mag geen probleem vormen. De recente ontwikkelingen maken het volgens mij makkelijker voor ons. Het stelt ons in staat om sneller knopen door te hakken over de directie voor de toekomst. De engineers weten wat nodig is, dus als ze meteen kunnen handelen is dat alleen maar beter," vervolgt hij.

"Het team bevat alle noodzakelijke ingrediënten, het kost alleen tijd. De structuur van het raceteam is goed, we hebben de mensen op de juiste plekken gezet en dat heeft zich uitbetaald. Het kan nog beter, maar dat is al een van onze sterke punten."