Feyenoord betreurt actie supporters

Feyenoord betreurt de beslissing van de Feyenoord Supporters Vereniging (FSV) om het vertrouwen in de clubleiding op te zeggen. Dat meldt de Rotterdamse club vandaag. De FSV zegde eerder vandaag via een open brief het vertrouwen in de directie en de raad van commissarissen op. Die houden ze verantwoordelijk voor 'het jarenlang gevoerde wanbeleid'.

De FSV, die een deel van de supporters vertegenwoordigt, stelt in de brief verder dat de club in een "financiële, organisatorische en sportieve afgrond is gestort waarvan de gevolgen nog jaren voelbaar zullen zijn". Binnen de organisatie van de Stadionclub zou bovendien "aantoonbaar het echte Feyenoord-gevoel" ontbreken.

Feyenoord verweert zich tegen de beslissingen door te stellen dat de club en investeerdersgroep Vrienden van Feyenoord graag met de fans in gesprek blijven, maar wel in staat wil zijn het eigen beleid te voeren. Op financieel en organisatorisch vlak zijn volgens de club juist het afgelopen seizoen grote stappen gezet, waardoor er sportief ook meer perspectief is.