Boullier: "Missen een leider als Kubica"

Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier doet er alles aan om in de Formule 1 beter voor de dag te komen dan nu het geval is. Hij heeft de coureurs Vitaly Petrov en Nick Heidfeld al onder druk gezet om beter te gaan presteren, maar beseft tegelijkertijd dat het ontbreken van een leiderstype als Robert Kubica zich doet gelden.

"Robert is ertoe in staat zichzelf in een leidersrol te manoeuvreren. Hij is veeleisend, weet wat hij zelf in zich heeft en wat hij wil van het team. Als Robert ziet dat de dingen niet zo gaan als ze moeten gaan, dan slaat hij hard met zijn vuist op tafel. Maar Robert is er nu niet bij. Zonder hem komen we als team minder goed voor de dag," zei Boullier tegen L'Equipe.

Petrov presteert beter dan vorig jaar, maar blijft binnen een team een zorgenkindje omdat hij veel begeleiding nodig heeft. Een oplossing voor de Rus om nog beter te presteren zou voor hem minder Engelse engeneers rond zijn auto zijn. "Vitaly had behoefte aan iemand die hem kon vertellen hoe laat hij 's ochtends op het circuit wordt verwacht, om ervoor te zorgen dat hij niet te laat komt voor overlegsessies, hoe hij zijn dag moet indelen en hij hoe zich dient te gedragen naast de baan."

Als vervanger van Kubica werd de ervaren Heidfeld aangetrokken. De Duitser presteert in de races goed, maar in de kwalificaties laat hij een aantal plaatsen liggen, waardoor hij in de wedstrijden vaak van te ver moet komen om een solide puntenfinish te kunnen pakken.