Basketballers Leiden veroveren landstitel

De basketballers van Zorg en Zekerheid (ZZ) Leiden hebben voor de tweede keer in de historie de landstitel veroverd. In de beslissende en zevende wedstrijd werd Gasterra Flames uit Groningen verslagen. Leiden was in eigen huis na drie verlengingen met 96-95 te sterk voor de uittredend landskampioen.

Leiden liet zaterdag de mogelijkheid om de landstitel nog liggen. Groningen bracht de stand in de serie op 3-3. Leiden was zondag echter weer de betere ploeg. In de Vijf Meihal had het team van trainer Toon van Helfteren bij rust een voorsprong van zeven punten.

Leiden leek af te stevenen op de eindzege, maar Groningen kwam sterk terug in het derde en vierde kwart en dwong een verlenging af. Daarin hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waardoor ook een tweede en derde verlenging noodzakelijk waren. Leiden kwam daarin op achterstand, maar boog in de slotfase de score om. Het thuispubliek kon daardoor voor het eerst sinds 1978 weer een landskampioenschap vieren.