'Kadaffi wilde McLaren sponsoren'

Het Formule 1-team van McLaren was voor dit seizoen bijna in zee gegaan met het Libische regime van kolonel Kadaffi. De Britse renstal was namelijk in onderhandeling over een sponsordeal van 28 miljoen euro, zo meldt de Daily Mail.

Het contact kwam aan het rollen door de bij McLaren onder contract staande Formule 3-coureur Alex Waters. Hij zou de partijen bijeen hebben gebracht. Zijn vader Pete onderhandelde op dat moment met het Libische regime over de levering van Supacat gepantserde voertuigen van Bath naar het Afrikaanse land. Het contact tussen het regime en McLaren zou slechts in de beginfase hebben verkeerd. Het Britse team stuurde ontwerpen van de auto op met Visit Libya om zo het toeristenbureau van Kadaffi's zoon Saif te overtuigen en nodigde hem uit om de fabriek in Woking te komen bezoeken.

"Wij zijn door Alex Waters benaderd over mogelijke sponsoring uit Libië. Dit hebben we onderzocht en inderdaad illustraties gestuurd over hoe dit er uit zou kunnen zien. Tot een ontmoeting tussen een Libische delegatie en personeel van McLaren is het echter nooit gekomen," zo meldde een woordvoerder van het Britse team.