Italiaanse bond handhaaft schorsing Zlatan

Zlatan Ibrahimovic blijft voor drie duels geschorst in de Serie A. Zijn club AC Milan ging bij de Italiaanse bond FIGC in beroep tegen de straf, maar kreeg nul op het rekest. De Zweeds international werd bestraft voor het beledigen van een lijnrechter op 10 april in het met 2-1 gewonnen duel op bezoek bij Fiorentina.

Zlatan zat afgelopen weekeinde tegen Sampdoria (3-0) al één duel schorsing uit en mist nu ook de ontmoetingen met laagvliegers Brescia en Bologna. Vorige maand werd de voormalig Ajacied al geschorst vanwege het slaan van een tegenspeler. De straf werd in hoger beroep teruggedraaid van drie naar twee duels.

Trainer Massimiliano Allegri nam Zlatan wel op in zijn wedstrijdselectie voor de Coppa Italia. Palermo komt vandaag op bezoek in San Siro voor de eerste van twee duels in de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi.

In de Serie A heeft Milan met nog vijf duels te gaan een voorsprong van zes punten op naaste achtervolger Napoli. Aartsrivaal Internazionale, dat de laatste vijf jaar met de Scudetto aan de haal ging, staat daar twee punten achter. De Rossoneri waren in 2004 voor het laatst kampioen van Italië.