Munsterman: "We zijn nog volop in de race"

Het kampioenschap hangt voor FC Twente aan een zijden draadje. De ploeg is uit vorm en PSV en Ajax zijn de concurrenten. Voorzitter Joop Munsterman houdt vertrouwen.

Afgelopen zondag werden er tegen De Graafschap dure punten verspeeld. In de slotfase van het duel kopte Rogier Meijer de Superboeren naast Twente, waardoor de koppositie werd verspeeld.

"Vergeet niet dat de spelers donderdag nog tegen Villarreal hadden gespeeld, in de Europa League", neemt Munsterman het op voor de spelers van Twente in het Algemeen Dagblad. "Dat voel je toch in de benen en gaat ten koste van de scherpte. Het Europese avontuur en de doordeweekse wedstrijden zitten erop nu. Ik verwacht dat we vanaf nu een frisse indruk zullen maken."

Veel invloed kan Munsterman niet uitoefenen op de selectie van Michel Preud'homme. "Ik ben twee keer per week op het trainingscomplex, eet dan met de selectie mee en maak links en rechts een praatje. Dat is alles. Trainer Michel Preud'homme en zijn assistenten zijn mans en kundig genoeg om de ploeg te prepareren voor de eindfase van de competitie. Ik zou me niet met hun beleid durven te bemoeien."

In de komende weken worden de prijzen verdeeld. Het kampioenschap, deelname aan de Champions League en de KNVB Beker. "Klopt, maar we zijn nog volop in de race. Misschien dat PSV en Ajax de komende wedstrijden nog punten laten liggen. Voor ons is het zaak om vanaf nu alles te winnen, te beginnen met ADO, vrijdag."