[EL] Uitslag FC Twente - Villarreal

FC Twente is er in de return van de kwartfinale van de Europa League-ontmoeting met Villarreal in eigen huis niet in geslaagd om nog een goed resultaat neer te zetten. De Spanjaarden wonnen in Enschede met 1-3 nadat ze vorige week in eigen huis al met 5-1 te sterk bleken te zijn.

Twente begon met een gehavend elftal. Enkele spelers, waaronder Rosales en Michailov ontbraken en dit maakte de opgave zo mogelijk nog moeilijker. De ploeg speelde inspiratieloos en had zelf de hoop op een wonder ook al bijna opgegeven. Tegenstander Villarreal vond het wel best en ondernam ook geen poging om nog iets van de wedstrijd te maken.

Bajrami wist echter na een half uur toch het net te vinden. Nadat Ruiz en Janssen door een mooie combinatie de verdediging van de Spanjaarden platlegden, was het 1-0 voor de Tukkers. Na deze goal drong Twente meer aan en kwam zo tot kansen voor een 2-0 voorsprong. De laatste hoop vervloog echter nadat Villareal een penalty kreeg door een tackle van Tiendalli op Wakaso. Toen Rubén in de 84ste minuut nog een penalty binnenschoot was het helemaal afgelopen.

Het slotakkoord was voor invaller Cani, die in de 90ste minuut het leed voor Twente nog erger maakte dan het al was.