[Bundesliga] Uitslagen speelronde 30

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de 30e speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Bayern München vernedert Bayer Leverkusen

Andries Jonker heeft zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van Bayern München een knappe en ruime zege op Bayer Leverkusen geboekt. In eigen stadion werd de nummer twee van de Bundesliga met maar liefst 5-1 verslagen. Mario Gomez scoorde in de eerste helft een loepzuivere hattrick. Door de overwinning steeg Der Rekordmeister weer naar de derde plek, welke na afloop rechtgeeft op het spelen van voorronde Champions League.

Bij rust stond Bayern al met 4-0 voor. Simon Rolfes, verdediger van Leverkusen, opende de score door de bal achter zijn eigen doelman Rene Adler te schieten. Vervolgens liep Super Mario Gomez zien dat hij de topscorer is van de Bundesliga. In een kwartier tijd scoorde hij maar liefst driemaal.

Ook na rust ging de thuisploeg door met het vernederen van Leverkusen. Toch scoorden bezoekers in de naam van Eren Derdiyok de 4-1. De vreugde was van korte duur, want Franck Ribéry bracht de score weer op 5-1. Door de overwinning passeerde de ploeg van Jonker Hannover 96. Zij kwamen op bezoek bij Hamburger SV niet verder dan 0-0.

Borussia Dortmund profiteert optimaal

Borussia Dortmund heeft afgelopen weekend een enorme stap gezet naar het Duitse landskampioenschap. De koploper zag een dag eerder Bayer Leverkusen punten verliezen en daardoor kon de ploeg een dag later in eigen huis weer uitlopen naar een voorsprong van acht punten.

Daardoor moest wel gewonnen worden van SC Freiburg en dit deed de lijstaanvoerder simpel. Bij rust stond de ploeg al met 2-0 voor, dankzij doelpunten van Mario Götze en Robert Lewandowski. In de slotfase scoorde Kevin Grosskreutz de 3-0 en dit was tevens de eindstand. Met nog vier speelrondes te gaan, bedraagt de voorsprong op Bayer Leverkusen acht punten.