'Nigeriaan Taiwo bereikt akkoord met Milan'

Taye Taiwo verhuist vermoedelijk volgend seizoen naar AC Milan. De linksback van Olympique Marseille heeft volgens L'Équipe een akkoord bereikt met de Italianen. Taiwo kan komende zomer transfervrij vertrekken bij Marseille. De Nigeriaans international kan daardoor voor niets naar Milan vertrekken.

De 25-jarige Taiwo verklaarde onlangs dat Milan zijn eerste keuze was voor een nieuwe club. De droom van de verdediger lijkt nu ook uit te komen. Taiwo verklaarde vrijdag al dat hij met een club een akkoord had bereikt over zijn toekomst. Dit blijkt nu AC Milan te zijn. Daarmee komt er na zes jaar een einde aan de samenwerking tussen de geblokte verdediger en zijn werkgever Marseille, waarmee hij vorig seizoen de landstitel won.

L'OM haalde de Nigeriaan in 2005 naar de Franse havenstad, waarna hij zich sterk ontwikkelde. In de afgelopen seizoenen toonden onder meer Real Madrid, Juventus en enkele Engelse clubs interesse in Taiwo. Dit seizoen speelde hij 29 duels voor Marseille, waarin hij drie keer scoorde.