Engelaar: "Na Twente vijf pittige wedstrijden"

Orlando Engelaar speelt dit weekend met PSV tegen zijn oude club FC Twente. Het belooft een kraker te worden, maar Engelaar kijkt ook vooruit.

Engelaar heeft zin in de wedstrijd die cruciaal is voor de titelstrijd in Nederland. "Het is altijd leuk om tegen een club te spelen waar je iets mee hebt, maar in dit geval is het wel heel erg speciaal. De belangen zijn groot, ik kijk er erg naar uit", vertelt hij aan Voetbal International.

Ook al zou PSV de volle winst pakken, dan nog is het volgens de middenvelder niet beslist. "Nee, zeker niet. Daarna wachten er namelijk nog vijf pittige wedstrijden. Het is niet meer dan een belangrijke stap in de goede richting." PSV speelt na Twente onder meer nog tegen Feyenoord en FC Groningen, en ondertussen wacht de confrontatie met Benfica in de Europa League.

De voorbereidingstijd voor beide clubs was maar kort, nadat veel spelers interlandverplichtingen hadden de afgelopen anderhalve week. PSV lijkt echter met bijna hetzelfde basisteam te spelen als dat het de laatste tijd doet, met Otman Bakkal als vervanger van de nog geschorste Ola Toivonen.