Belastingdienst legt beslag bij NAC Breda

NAC Breda wordt opnieuw bedreigd door financiële problemen. De Belastingdienst legde deze week beslag op de tv-gelden die de club van de Eredivisie CV ontvangt. Dat meldt wethouder Alfred Arbouw vandaag in een brief aan de gemeenteraad. Zowel de wethouder als de directie van NAC waren verrast door de beslaglegging.

Door de beslaglegging loopt de huurschuld van NAC bij de gemeente op. De televisiegelden van de club gaan rechtstreeks naar de gemeente, die daar de stadionhuur van de Bredanaars mee verrekent.

Eind februari liep de huurachterstand van NAC door een acuut geldgebrek al met een ton op. Per 1 april heeft de gemeente nu 720 duizend euro tegoed van NAC, 596 duizend euro daarvan betreft achterstallige huur. De gemeente heeft daarnaast nog een andere vordering van 84 duizend euro op NAC.

De wethouder heeft inmiddels informatie over de hoogte van de vordering van de belastingdienst opgevraagd. Het is nog onduidelijk wat de consequenties voor NAC zijn. De club stelde eerder deze maand een reddingsplan voor dat een faillissement moet voorkomen.