Van der Sar keert niet terug bij Ajax

Edwin van der Sar keert in de toekomst niet terug bij Ajax. Dat heeft de doelman van Manchester United laten weten aan het blad Life After Football.

"Ik ga niet meer terug naar Amsterdam, al zou het best gezellig zijn met Frank de Boer, Danny Blind en Dennis Bergkamp. Toen ik twaalf jaar geleden wegging, heb ik wel gezegd dat ik later eventueel zou terugkeren, maar toen wist ik niet dat ik deze mooie jaren bij Manchester United zou gaan beleven", vertelt Van der Sar, die aan het einde van dit seizoen stopt met keepen.

Van der Sar heeft ongeveer wel een beeld van wat hij na zijn actieve loopbaan als doelman wil doen. "Misschien ga ik wel af en toe op een trainingveld staan, maar voorlopig zeker nog niet wekelijks", vervolgt de sluitpost. "Het kan ook zijn dat ik voor Manchester United clinics ga geven in Oost-Azië, daar is de club heel populair. Iets met commercie doen vind ik ook interessant." Een rol binnen het management van de club sluit hij niet uit.

In al zijn jaren als profvoetballer heeft Van der Sar het geschopt tot multimiljonair. Een deel van zijn vermogen heeft hij belegd. "Maar misschien dat ik me in de toekomst wat meer met onroerend goed zal bezighouden dan ik nu doe."