Heerkes: "We gaan vol voor de winst"

Willem II staat momenteel laatste in de Eredivisie en heeft vijf punten achterstand op VVV-Venlo. Wanneer er zaterdag verloren wordt loopt dat gat op naar acht punten. Met nog dan nog maar zes wedstrijden te spelen is dat gat praktisch gezien onoverbrugbaar. Het is dan ook logisch dat de ploeg van trainer Gert Heerkes zaterdag vol voor de winst gaat.

"We gaan vol voor de winst. Desnoods gaan we iets forceren", zegt Heerkes in aanloop naar het duel met VVV in het Brabants Dagblad. De trainer hoopt op dezelfde inzet en strijdwijze als vorige week tegen Ajax (1-3 verlies). Bij een nederlaag is Heerkes niet bang voor zijn toekomst bij de club. "Ik heb een contract voor nog een jaar en daarin is een lagere beloning opgenomen, mochten we een niveau lager spelen."

Bij winst op VVV is er weer van alles mogelijk voor Willem II. Het gat wordt dan verkleind naar twee punten, waardoor lijfsbehoud via de nacompetitie mogelijk is. Het zal echter lastig worden voor Willem II. Eerder dit seizoen gingen de Tricolores thuis met 4-1 onderuit tegen de ploeg van toenmalig trainer Jan van Dijk. Daarnaast won Willem II dit seizoen nog maar een wedstrijd.