[Gerucht] Halo-makers werken aan online schietspel Destiny

Het gerucht gaat dat Halo-gamestudio Bungie op dit moment werkt aan een online schietspel met de naam Destiny. Het zou gaan om een massively multiplayer online first-person shooter, een schietspel dat met duizenden tegelijk gespeeld wordt binnen een online spelwereld. Dat schrijft de Amerikaanse weblog Kotaku op basis van een anonieme bron die op contractbasis voor gamestudio Bungie werkte.

Het project zou binnen de muren van Bungie bekend staan als Project Tiger. Het schietspel is gebaseerd op een nieuwe technologie. Hierdoor ziet de game er beter uit dan Bungies laatste game, Halo: Reach

In oktober vroeg creative director Joseph Staten van Bungie in een speech op de Game Developers Conference Online 2010 zich hardop af of het niet mooi zou zijn een wereld te hebben die altijd beschikbaar is. Staten leek hiermee te doelen op een online game.

Op dit moment is de Amerikaanse gamestudio een tienjarige verbintenis aangegaan met Activision Blizzard. Officieel is nog altijd niet bekendgemaakt wat de gamestudio precies aan het maken is.