Tandartsassistente peuterde 8,8 ton bij VGZ los

Een tandartsassistente heeft sinds 2002 ongeveer 8,8 ton ontvangen van zorgverzekeraar VGZ door steeds dezelfde nota te declareren. De zaak kwam vorig jaar aan het licht bij een steekproef, zegt een woordvoerder van VGZ woensdag na een bericht hierover in het Limburgs Dagblad.

De 50-jarige Lennie V., werkzaam bij een tandarts in Stramproy, declareerde per week gemiddeld 2000 euro aan tandartskosten. Ze had een ongelimiteerde aanvullende verzekering.

Het bedrag dat de vrouw los wist te peuteren is veel meer dan wat de gemiddelde fraudeur weet te innen. In 2009 werden 383 mensen betrapt op oplichting van een zorgverzekeraar. Zij hadden gemiddeld voor 20.000 euro per geval gefraudeerd.

VGZ heeft het systeem inmiddels zo aangepast dat dezelfde nota niet twee keer kan worden gedeclareerd.

De zorgverzekeraar gaat proberen het geld terug te krijgen. Volgens het Limburgs Dagblad is er weinig te halen. Advocaat Mischa Geeratz stelt in de krant dat V. 'royaal' heeft geïnvesteerd in haar huis. Ook zou de politie kunst en sieraden in beslag hebben genomen. De tandartsassistente zit sinds november in voorarrest.