Politie begint onderzoek naar 'Friese Madoff'

De politie in Friesland is een onderzoek gestart naar de 56-jarige zakenman Gaatze B. Tegen de man uit De Westereen is de afgelopen tijd zeker acht keer aangifte gedaan voor oplichting en valsheid in geschrifte. B. beloofde de gedupeerden de overwaarde van hun huis in een fonds te beleggen, maar het geld zou zijn verdwenen.

In de aangiften die de politie tot nu toe heeft binnengekregen, is sprake van bedragen tussen dertigduizend en tweehonderdduizend euro. In totaal gaat het om een bedrag van ten minste een miljoen euro, zegt een woordvoerder van de politie. Bij het financiële onderzoek zal worden bekeken of inderdaad sprake is van strafbare feiten.

Aan de handel en wandel van B. werd eerder deze maand aandacht besteed in Tros Opgelicht, waarin al werd gesproken over de 'Friese Madoff'. In het tv-programma was sprake van gedupeerden die via de zakenman geld belegden in fondsen die investeerden in bijvoorbeeld een vakantiepark of een golfbaan. De politie kon dit niet bevestigen.

Aanstaande maandag besteedt TROS Opgelicht opnieuw aandacht aan de vermeende oplichtingspraktijken van de Friese zakenman. Gedupeerden kunnen zich melden bij de politie.