[Copa del Rey] Uitslagen halve finales

Real Madrid en FC Barcelona hebben de beste papieren om de finale van de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi, te bereiken. Real Madrid won de uitwedstrijd bij Sevilla met 0-1 en FC Barcelona won in eigen huis met 5-0 van Almería. Volgende week zijn de returns.

Sevilla - Real Madrid

Real Madrid-spits Karim Benzema heeft zich voor de tweede keer binnen vier dagen tijd tot matchwinner gekroond. De Fransman nam in het eerste duel van de halve finale van de Copa del Rey bij Sevilla de enige treffer voor zijn rekening.

Daarmee verschaften de Madrilenen zich een gunstige uitgangspositie voor de return, volgende week woensdag in het eigen Bernabéu. Afgelopen zondag scoorde Benzema ook al het enige doelpunt in de competitiewedstrijd tegen Real Mallorca.

FC Barcelona - Almería

Ook in het Spaanse bekertoernooi heeft Almería een flinke oorwassing gekregen van FC Barcelona. Eerder werd er in de competitie al met 8-0 verloren en ook vanavond ging de ploeg in Camp Nou dik onderuit.

Voor rust liep de formatie van Pep Guardiola, die voorafgaand de wedstrijd geen hoge uitslag verwachtte, uit naar 4-0. Lionel Messi raakte tweemaal doel en ook David Villa en Pedro pikten een doelpuntje mee. Na ruim een uur spelen mocht ook Ibrahim Afellay zijn opwachting maken. In de slotfase bepaalde Seydou Keita de uitslag op 5-0.